Mi is az Armolan fólia?

Az Armolan fólia egy anyagában színezett, UV stabilizált poliészter fólia (PET-polietilén-tereftalát), amit a napfény, a hő, valamint az idegen behatások ellen használatos. Speciális fém bevonattal is el van látva, ami a nap energiájának nagy fokú visszaveréséért felel.

Milyen felületeken alkalmazható?

A mi fóliáink a sík felületű üvegekhez optimálisak, nem ajánlott textúrával rendelkező felületekhez. Polikarbonát felülethez speciális fóliát gyártunk, mely egyedülálló a világon. Szívesen nyújtunk tanácsot erről kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Mennyire tartósak az Armolan fóliái?

A fóliák élettartama számos tényezőtől függ, mint például a felvitel típusa vagy az üvegfelület elhelyezkedése. Kedvező körülmények között akár 10 éven át is kitarthat a védelem.

Létezik 0%-os fényáteresztésű fólia?

Az Armolan termékskáláján található úgynevezett ‘black out” fólia a ráeső fény 100%-át képes blokkolni, méghozzá mindkét oldalról.

Hogyan kerül fel az üvegfelületre a fólia?

Az Armolan fóliák egyik oldala be van vonva egy öntapadó és egy védőréteggel. A védőréteg eltávolítása után a tapadó réteg egy lúgos oldat permetével aktivizálódik. A fólia üvegre helyezésekor a fölösleges vizes oldat kipréselődik, csakis a kellő mennyiség marad meg, ami létrehozza a hibátlan tapadást.

Milyen mértékben csökkentik a hő sugárzását?

A speciális fém bevonatnak köszönhetően a legmagasabb hővédelmet nyújtó fóliatípusunk akár a sugárzó hő 80%-át is képes visszaverni.

A bevont üvegen keresztül történő belátás foka éjjel és nappal is azonos?

Jelenleg nem létezik olyan technológia, ami lehetővé teszi a napszaktól független, egyoldalú átláthatóságot. Napközben a külső fény szűrődik be, ekkor tökéletes fedést biztosít, viszont éjszaka a helyiségek belső megvilágítása kiszűrődik a szabadba, nagyban csökkentve ezzel a belátás elleni védelmet.

Mik az előnyei az Armolan fóliáinak az eleve színezett üvegekkel szemben?

Az Armolan fólia telepítése a színezetlen üvegre nem csak olcsóbb megoldás, de akár 99%-os UV védelem is elérhető velük, valamit hatékony szilánkvédelmet is biztosítanak.